Morotspaj med parmesan

Härlig smakkombination med parmesan och morötter stekta i olivolja! Receptet kommer från vår medlem Torfolk Gård.

Ingredienser:

  • 800 gr morätter
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl creme fraiche
  • salt och peppar
  • pajdeg: 2 dl vetemjöl, 75 gr smör, 2 msk kallt vatten, salt

Gör så här:

  • Blanda mjölet, smöret och saltet i en matberedare.
  • Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen.
  • Tryck ut i pajform och ställ i frysen.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala och skiva morötterna tunt. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs tills morötterna börjar mjukna. Salta och peppra.
  • Låt morötterna svalna.
  • Blanda ner parmesanost och creme fraiche med morötterna. Rör ordentligt.
  • Fyll pajskalet med morotsblandningen. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.
  • Servera pajen ljummen.