Havrebröd med honung

30 stycken

  • 5 dl havregryn och 2 1/2 dl grahamsmjöl
  • 5 dl kokande vatten
  • 5 dl rumsvarm lättmjölk
  • 2 tsk salt
  • 50 gr jäst
  • 1 dl honung
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 15 dl vetemjöl (ca 900 gr)
  • ägg att pensla med, vallmofrön

Skålla havregryn och grahamsmjöl med kokande vatten. Låt det svalna till baktemperatur. Tillsätt mjölken, saltet och jästen utrörd i honungen och arbeta ihop till en smidig deg med grahamsmjölet och vetemjölet. Jäs degen i 30 min. Knåda ihop degen på bakbordet med någon dl sparat vetemjöl och baka ut runda bullar, 30 st. Lägg dem på smorda plåtar och låt dem jäsa i 15 min. Pensla med ägg och strö över vallmofrön.

Grädda i 225 graders ugn i 10-15 min. Täck inte över med duk efter gräddningen.