Särskilda anpassningar sommaren 2020

I sommar kan vi upptäcka vårt eget vackra land och äta lokalproducerat! De allra flesta har öppet men med lite ändrade rutiner, se gårdsbutiker. Det går också att handla på REKO-ring som sedan länge anpassat sina rutiner.

För att alla ska känna sig trygga anpassar verksamheterna sina rutiner och upplägg och allteftersom det blir klart försöker vi meddela särskilda anpassningar här.

Naturpralinen – ”Smygöppnar” några helger innan midsommar och kommer ut med mer information om det på Facebook och Instagram. Efter midsommar öppet ALLA DAGAR 11.00-17.00!

Nummerlappssystem på utsidan dörren, tar in ett sällskap i taget. Bord med handsprit finns vid in/utgång för att minimera smittspridning samt plexiglasskydd över både glassdisk och vid kassa. Stor uteterrass med glest mellan borden samt bord glest placerade på gräsmattorna. I kassan kan man betala med Swish om man inte vill använda kort och kontanter!

Torfolk Gård – Tillhandahåller handsprit och plasthandskar till kunder som vill ha det. Uppmanar kunder att blippa i kortläsaren i stället för att trycka på knapparna. Swish går också bra. Spritar ofta och låter kunden själv lägga varor på vågen.

Inför sommaren kan tre sällskap vara i butiken samtidigt och ändå hålla avstånd. Eventuellt utökas öppettiderna. Kaféverksamheten har två bord utomhus som står ganska långt ifrån varandra.