Syrligt nötkött möter Vänerlöjrom i munsbit

Detta recept vann 2:a pris i Årets gôttegris 2013.

Juryns motivering: Handvänligt för gästen presenteras smaker där de värmländska ängarna och sjöarna möts. I denna lilla rätt finns ett nytänk som identifierar mångfalden av lokala smaker.

Ingredienser:

  • 0,5 l Värmlands Yoghurt
  • 3 hg Rökt finstrimlat nötinnanlår från Kils Slakteri
  • 1 st Lime – rivet skal
  • 6,5 cm (ca) Pepparrot – finriven
  • 3 msk Mörkt öl av Bayersk typ
  • 1/2 st Rödlök finhackad
  • 1 nypa av varje salt o peppar

Rör ihop alla ingredienser.  Klickas på ett surdegsbröd.

Garnera med 1 stor tesked Vänerlöjrom och en vippa dill.

Recept av Tony Lindmark från Kils Slakteributik i Gorumanderiet.