Knäcke med bockhornsklöverost och rabarberchutney

Detta recept fick 1:a pris i Årets gôttegris 2012.

Ingredienser:

Tunt knäcke, gärna fröknäcke
Bockhornsklöverost från Lakene Ostgård
Rabarberchutney
Färsk rosmarin

Rabarberchutney
500 gram rabarber
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 chilifrukt (utan kärnor om du vill ha mindre styrka)
2 dl honung
3 msk citronsaft och lite skal av halva citronen. (Ekologisk)
1 tsk salt
2 msk ingefära, riven

Skölj och hacka rabarbern i mindre bitar, skala och hacka rödlöken och vitlöken. Skölj och kärna ev. ur chilin och finhacka den.

Lägg allt i en kastrull och tillsätt honung, citronsaft, salt och ingefära. Låt koka på svag värme i 30 minuter. Smaka av syra och styrka efter 15 minuter och tillsätt ev. mer chili/citron/honung. Låt svalna.

Dela brödet i 4 delar. Lägg på 2 generösa skivor av osten. Bred på rabarberchutney och dekorera med en kvist rosmarin.

Recept av: Barbro Fernström 0725433998 och Agnetha Möller Carlsson. Svensk Pasta AB 0702869767