Potatisbakelse, lufttorkad skinka & karamelliserad rödlök

potbakliten

Detta recept fick 3:e pris i Årets gôttegris 2013.

Juryns motivering: En vacker presentation med milda smaker som gifter sig i munnen. Jordnära ingredienser med syrlighet, sötma och enkelhet på raffinerat sätt.

Ingredienser:

  • Skinka från Lennart Robberts,
  • Honung från Värmland
  • Röd lök från Kenneth Greek
  • Timjan ekologisk, Örtikultur.

Sätt i stekpannan som är varm: 3 msk brun muscovadosocker och 1 msk värmländsk honung. Skiva röd lök och lägg i. Rör om ibland och låt koka ihop i ca 15 minuter.

Lägg en tunnskivad kokt potatis på en tallrik, lägg på några droppar citron och vik en fin liten skinka på den, sätt sedan lite lök på och dekorera med lite färsk timjan, Värmländsk.

Recept av: Barbro Fernström, Kökschef , Karlstads kommun