Ostringar med lufttorkad skinka och ostkräm

ostringarliten

Detta recept fick 1:a pris i Årets gôttegris 2013.

Juryns motivering:En innovativ variant av ett klassiskt bakverk som i sin presentation visar stor kärlek till gästen. En elegant skapelse som signalerar det nya mat-Värmland.

Ingredienser till 4 personer:

1 ¼ dl vatten
25 g smör
1 ¼ dl vetemjöl
2 ägg
75 g riven el smulad getost (Lillängen eller Finnskogen) ,

1½ dl  Camembert (Lillängen)
1½ dl Creme Fraiche
8 skivor lufttorkad skinka (Hygns Vilt)
Lite blandad sallad

Koka upp smöret och vattnet i en kastrull. Ta av kastrullen och vispa i mjölet.

Värm igen och vispa kraftigt tills degen släpper kanterna och botten.

Ta av kastrullen igen och rör ner ett ägg åt gången. Rör ner det första ägget ordentligt innan det andra rörs ner.

Rör sedan ner den rivna osten och spritsa ut smeten till ringar på en bakplåtsklädd plåt.

Grädda i 20-22 min i 200° ugn tills de är gyllenbruna.

Rör ihop Camenbert och Crème Fraiche till en kräm.

Lägg upp sallad, ringar, skinka och kräm till en snygg och god förrätt.

Recept av: Nils Nilsson, Liljevägen 58, 46261  Vänersborg