Höstpaj med rotfrukter

En mycket smakrik paj som blir ännu godare med rotfrukter från din lokala odlare!

Ingredienser pajdeg:

  • 3 dl mjöl
  • 125 gr smör
  • 2-3 msk kallt vatten

Ingredienser fyllning:

  • 1 stor morot
  • 2 palsternackor
  • 2 dl hackad kålrot (ca 1/2 kålrot)
  • 1 stor rödlök
  • 1/2 stor purjolök
  • 3 ägg (helst från din lokala äggproducent)
  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 2 vitlöksklyftor
  • rosmarin, honung (från din lokala biodlare) och salt samt svartpeppar

Gör så här:

  • Gör pajdegen och förgrädda den i 5-10 minuter i ca 200 grader.
  • Rensa och skala och skär rotfrukterna. Fräs i omgångar i wok eller panna så att de får färg och börjar mjukna. Ringla över 1-2 matskedar honung och krydda med rosmarin samt salt och peppar.
  • Vispa samman ägg, grädde och ost. Blanda i rotfruktshacket och den rivna osten och häll fyllningen i pajformen.
  • Grädda i cirka 180 grader i ca 30-40 minuter.