Deweys potatiscurry

Här är ett recept från Bodaholms Gård.

Det finns många spännade internationella potatisrecept. Här är en trevlig indisk curry som doftar gott av kryddor.

8-10 potatisar, skalade och skurna i klyftor
1 fint hackad lök
4 fint hackade vitlökslyftor
4 fint hackade tomater
2 tsk riven ingefära
1/2 tsk kardemummafrön
1 bit kanelstång
1 msk hela korianderfrön
1 tsk mald spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver eller finhackad färsk
4-5 dl tjock yoghurt (10%)
cirka 1 tsk salt
(lite hackad färsk koriander)
3-4 msk neutral olja

Koka potatisklyftorna 5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och ställ åt sidan. Finhacka lök, vitlök och tomater. Riv ingefäran. Värm olja i en gryta. Lägg i kardemumma, kanel och hela korianderfrön. Låt fräsa en minut under omrörning. Lägg då i lök, vitlök och ingefära och fräs i ytterligare 2 minuter. Tillsätt därefter de malda kryddorna, fortsätt att röra om så att det inte bränner vid. Lägg i de hackade tomaterna och fräs allt ytterligare 5 minuter.

Klicka i yoghurten, rör om hela tiden och lägg i potatisen. Låt sedan det hela småputtra under lock cirka 10 minuter eller tills potatisarna är mjuka. Smaka av med salt. Strö över koriander och servera curryn till en bit kyckling eller bara som den är med lite ris.